Názor trenéra

12.10.2013 13:57

V létě jsem byl osloven prezidentem klubu panem Heriánem, jestli bych převzal mužstvo žáků SK Březnice jako trenér. Nikdy předtím jsem žáky netrénoval, a nevěděl jsem co mohu očekávat. Po třech měsících trénování jsem velmi překvapen jak jsou žáci zodpovědni ohledně účasti a píle na trénincích.

V mistrovských zápasech hrají s opravdovým zapálením pro hru. Kluci a děvčata zaslouží obrovskou pochvalu.

Velké poděkování patří i rodičům, kteří vozí své ratolesti na tréninky a zápasy, a svou obětavostí přispěly k tomu, že mužstvo žáků funguje.

Co nás však trápí je nedostatek hráčů.  Oddíl SK Březnice vybudoval velmi kvalitní fotbalové hřiště včetně zázemí (tréninkového hřiště a hřiště s umělým povrchem, které je využíváno v zimních měsících). V zimní přípravě máme možnost využívat tělocvičnu (pod lyžařským svahem). Přesto ani takové podmínky nestačí, aby mladí lidé přišli sportovat. Je to velká škoda, takových sportovních areálů v jiných oddílech moc není. Přípravka, žáci a dorost je budoucností oddílu. 

Mužstvo dorostu v této sezoně neexistuje, snad se podaří do budoucna mužstvo opět vybudovat, aby mužstvo dospělých bylo doplňováno vlastními odchovanci.

Velkou budoucností oddílu je přípravka, kterou vede pan Stuchlík (je zde velký počet hráčů), odtud bude možné doplňovat mužstvo žáků a vychovat si dorostence.

 

Zpět